Decoratie op je eten

Decoratie op je etenWat ik eet moet in de eerste plaats gezond zijn, vind ik. Maar heel snel daar achteraan volgt: het moet ook lekker zijn. Gezond is belangrijk, maar als iets niet lekker is, houd je het eten van iets natuurlijk niet zo lang vol, tenzij je een enorm doorzettingsvermogen hebt. Gelukkig lust ik eigenlijk alles, en ben ik gezegend met een man en zoon die ook echt alles wat ik ze voorzet lekker opsmullen 🙂 En dan, tenslotte, wat ik eet moet er ook een beetje mooi uit zien.

Natuurlijk maak ik niet elke dag van al mijn maaltijden en tussendoortjes kunstwerken, daar heb ik of neem ik geen tijd voor, en eerlijk gezegd heb ik daar ook niet altijd zin in. Toch vind ik het wel belangrijk dat iets er leuk uit ziet, dus ik pak al snel een mooi schaaltje of bord.

Naast een mooi bakje of schoteltje, gezellige servetten en dat soort dingen, vind ik het ook heel leuk om met het eten zelf iets moois te maken. Bovenop een salade een dot kiemen leggen bijvoorbeeld, staat net even leuk. Of over spaghetti wat geroosterde pijnboompitten of iets dergelijks strooien. Zie deze foto voor een pittenmix van pijnboompitten en pistachenoten:

Decoratie op je eten

En wat ook echt gaaf is: van groente of fruit iets moois snijden. Het staat al snel nèt even wat mooier. Een leuk voorbeeld daarvan is dit:

Decoratie op je eten

Deze vorm kan je in veel dingen snijden: radijs dus, maar ook in komkommer, wortel, kiwi, meloen, etc. Het is super easy en is eigenlijk nog snel klaar ook als je eenmaal de handigheid hebt. Je hebt een scherp mesje nodig wat een beetje in een punt loopt. In het midden snijd je elke keer overdwars / schuin tot in het midden, net zo lang helemaal rond totdat je de radijs (of wat je dan ook snijdt) uit elkaar kunt trekken. Probeer maar eens!

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *