De waanzinnige manier om je groenten te snijden

De waanzinnige manier om je groenten te snijdenSinds een tijdje heb ik een spirali. Een apparaat waarmee je heel makkelijk en eenvoudig je groenten kunt snijden in spaghettivorm. Het is echt waanzinnig! In een handomdraai heb je spaghetti van bijvoorbeeld courgette, wortel, pastinaak en paprika.

De reden dat ik o.a. graag een spirali wilde is omdat wij graag salade als lunch eten. Heerlijk rauwe groenten. Maar wortel of courgette raspen of fijn snijden is best een tijdrovende klus. Dus koos ik vaak voor andere groenten, terwijl ik het juist zo fijn vind om te variëren met groenten. En dat kan nu nog beter.

De spirali werkt echt perfect. Het is een apparaat wat je met de hand bedient, dus er is geen elektriciteit nodig. De spirali is heel licht, dus je hoeft niet te sjouwen. Hij is niet erg groot, dus past makkelijk ergens in een kast. Het werkt als volgt. Je zet de spirali op je aanrecht, druk de pootjes met de zuignappen aan zodat hij goed vast staat. Je kiest één van de drie messen, afhankelijk van welke vorm je je groente wilt snijden. Je zet je groente vast tussen het mes en het draaimechanisme. En dan is het een kwestie van draaien, draaien, draaien. Als je een bord of schaal aan de andere kant van het mes zet komt daar alles in. En het resultaat… Een berg heerlijke groente, klaar voor gebruik!

Heerlijk dus om salades te maken. Maar je kunt de spaghettigroenten ook wokken. Als je dat bijvoorbeeld doet met courgette (ook wel courgetti genoemd , de combinatie van courgette en spaghetti) dan heb je een heerlijke maaltijd. Voeg er wat ui en geroosterde cherrytomaatjes aan toe en je weet niet wat je meemaakt zo lekker. Het voordeel is dat courgetti veel lichter verteerbaar is dan pasta.

Voor kinderen is deze manier van groenten snijden ook fantastisch. Als groenten eten nog niet leuk was, dan wordt het nu geweldig! Laat je kids helpen met draaien, en laat ze vooral proeven en snoepen ervan. Je zult merken dat ze het heel interessant zullen vinden en waarschijnlijk ook lekker.

Ik kan je de spirali echt aanraden!

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op De waanzinnige manier om je groenten te snijden

  1. Femke schreef:

    Zo vervang ik al meer dan twee jaar mijn pasta, rijst en aardappelen door in slierten gesneden groenten: het scheelt in de koolhydraten, terwijl je toch een heerlijke gevulde maaltijd eet – maar bovenal is het zo enorm lekker!
    Ik heb een kleine die je zonder zuignappen gewoon in je hand houdt: werkt als een tierelier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *