De veelzijdigheid van… radijs!

De veelzijdigheid van radijsHeb jij dit seizoen al radijsjes gegeten? Ze zijn we weer volop! Radijs is bij mij niet weg te denken in mijn eetpatroon. Zodra ze er zijn koop ik ze. Ik vind ze lekker, ze zijn gezond en heel veelzijdig.

Radijsjes zijn heerlijk rauw te eten, bijvoorbeeld gesnipperd of in reepjes door een groene salade, door een aardappelsalade voor je lunch of gewoon zo als tussendoortje. Ook staat het leuk op tafel als je gasten hebt, samen met wat andere rauwkost met een sausje om in te dippen. Maar er zijn meer opties, radijs kan je ook goed verwerken in een stamppotje.

Radijs heeft een licht scherpe smaak. Dit zit met name in de schil, dus vind je het te pittig kan je de radijs schillen.

Radijs schijnt goed te zijn voor je spijsvertering vanwege de vezels die erin zitten en is daarnaast rijk aan vitamine C. Ook kalium, natrium en calcium is volop aanwezig in radijs. Het is dus ook nog gezond!

Om radijs zo lang mogelijk vers te houden kan je het beste het blad direct na het kopen eraf halen en ze dan bewaren in de koelkast. Ik was ze ook gerust alvast, zodat ze klaar staan in een bakje in de koelkast en ik ervan kan snoepen wanneer ik wil.

Houd jij van radijs?

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op De veelzijdigheid van… radijs!

  1. Petra schreef:

    Misschien goed om te weten dat je van de blaadjes een heerlijk soepje kunt maken. Uitje er bij even stoven, bouillon erbij, mixen en een scheut room erbij. Afmaken met een beetje (verse) nootmuskaat!

    • Paulien schreef:

      Dag Petra,

      Het blad kan je zeker heel goed gebruiken! Inderdaad voor soep, maar ook bijvoorbeeld voor een stamppot. Leuk dat jij er ook bekend mee bent!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *