De raw juices van Uzuma getest!

De raw juices van Uzuma getestEen tijdje geleden werd ik benaderd door Uzuma, een bedrijf wat verse sapjes produceert. Ik kreeg de vraag of ik het leuk zou vinden om de verschillende sapjes te proeven. Natuurlijk vind ik dat leuk! 🙂 Op de afgesproken dag werd het pakket met de zeven verschillende smaken sapjes bezorgd. Diepgevroren, waar ik verderop nog uitgebreider over schrijf. Alleen de aanblik van de leuke flesjes en mooie kleuren sap stemde me al blij, en toen had ik nog niet eens geproefd!

De sappen van Uzuma zijn slow juices, gemaakt van geperst groente en fruit, zonder dat er hitte of pasteurisatie aan te pas is gekomen. Het resultaat is dus 100% vers, 100% rauw en 100% gezond sap. Dat klinkt goed toch?

De sapjes worden koud geperst (vandaar dus slowjuice) en onder hoge druk bewerkt door middel van HPP, wat staat voor High Pressure Processing. Hierdoor blijven de sappen 21 dagen vers zonder dat dit consequenties heeft voor de kwaliteit van het product. Ik wist niet dat dit zo kon, dus ik werd er wel enthousiast van.

Om de versheid te garanderen ‘shock freezen’ ze bij Uzuma de flesjes voor transport. Vandaar dus dat ik de sapjes compleet bevroren thuis ontving, in een geïsoleerde doos. Het is de bedoeling dat je de flesjes in de koelkast bewaart, na ontdooiing kan je de sapjes drinken. En, de flesjes zijn BPA vrij, hoe fijn is dat.

Op de website van Uzuma kan je vier programma’s vinden: Slim, Steady, Fit en Detox. Afhankelijk van de reden dat je de sapjes wilt gaan drinken kies je een pakket. Bijvoorbeeld om (veel) gewicht te verliezen, om te zorgen dat je voldoende vitaminen binnen krijgt of omdat je een detoxkuur wilt doen. Elk programma kent een eigen structuur / rooster, met hoeveel sapjes je per dag drinkt en welke dan, hoeveel water je tussendoor drinkt, etc.

De raw juices van Uzuma getest

Nou, nu mijn ervaringen. Ik vond het tof dat ik alle zeven smaken kon testen. Ik koos ervoor om de zeven sapjes verdeeld over drie dagen te drinken. Nu eet en drink ik sowieso al gezond, maar tijdens deze drie dagen was ik extra alert op dat ik voldoende water dronk, en mijn maaltijden waren lichter en / of kleiner dan normaal gesproken. Mijn mening over de sapjes op een rij:

Rise (bevat 48,8% wortel, 21,8% sinaasappel, 17,2% appel, 9,6% ananas en 2,6% citroen)
Ik proefde direct de wortel, en toch viel het me ook meteen op dat de wortelsmaak niet compleet overheersend was. Het zoete van de sinaasappel was er ook duidelijk. En iets een zuurtje, van de ananas en citroen waarschijnlijk. Heerlijk!

Aura (bevat 66,0% appel, 15,0% komkommer, 10,0% selderij, 5,0% spinazie, 2,0% passievrucht, 1,0% gember en 1,0% limoen)
Met het open doen van het flesje rook ik al direct de heerlijke geur van selderij. Ik proefde een slokje, en het was een prettige mix van appel, komkommer en selderij. Ook iets pittig van de gember, wat ik erg lekker vind. Fijne smaak!

Fuse (bevat 47,7% wortel, 16,0% appel, 12,8% selderij, 12,3% komkommer, 6,4% rode biet en 4,7% limoen)
De kleur alleen al… heerlijk rood van de rode biet. De geur was ook direct kenmerkend. En de smaak was goed. Ik vind bietensap zelf erg lekker, en het mag van mij best veel meer biet zijn, maar dit sapje heeft een erg toegankelijke smaak door de wortel en appel die er ook doorheen zit. Lekker!

Karma (bevat 50,0% appel, 10% spinazie, 10% boerenkool, 10% broccoli, 10% komkommer en 10% banaan)
Een echt groen sapje. Lekker zoet door de appel en banaan, ook toegankelijk voor als je geen groentesap gewend bent. De structuur van dit sapje is anders dan de andere, waarschijnlijk door de boerenkool. Ik heb dat zelf ook als ik sap maak met boerenkool erin, het is ietsjes minder glad, ietsjes dikker. Nog steeds echt sap, dat wel. Fijn sapje!

Vibe (bevat 28,9% selderij, 27,5% rode biet, 25,8% sinaasappel, 17,6% wortel en 0,2% basilicum)
Weer een mooi rood sapje, weer van rode biet. Dit keer is de bietensmaak meer aanwezig, en samen met de sinaasappel en wortel toch zoet. Ik vind selderij heel lekker erbij, dat is een goede combinatie. Weer genoten!

Zen (bevat 38% appel, 25,8% komkommer, 9,9% boerenkool, 8,0% venkel, 6,0% spinazie, 6,0% avocado, 4,0% broccoli en 2,3% limoen)
Dit sap is ook een echt groentesapje, en mooi groen. Deze smaak sap is het minst zoet, maar nog steeds prima te doen, ook voor als je geen groentesap gewend bent. Dit komt omdat er ook flink wat appel in zit. Ik word ook echt blij van deze combi!

Shine (bevat 54,2% wortel, 27,7% sinaasappel, 10,7% cantaloupe en 7,4% mango)
Een prachtig oranje sapje. De geur van meloen is direct opvallend, en ook smaakt dit sapje echt duidelijk naar de cantaloupe. Dit sapje is mij iets aan de zoete kant, maar toch vond ik de smaken samen wel echt lekker!

Mijn uiteindelijke conclusie is dat ik echt enthousiast ben over deze sapjes. En ik overweeg om een keer een programma te doen. Als het zo ver komt, ga ik dat zeker laten weten 🙂

Dit bericht is geplaatst in Blog, Recensies met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *