Dadelbrood, een lekkere traktatie

DadelbroodBijna weekend… Hoe fijn is het om dan iets lekkers op tafel te kunnen zetten. Vandaag wat inspiratie voor je.

Het ontbijt kan soms snel genuttigd worden, maar het is juist belangrijk om er aandacht en tijd aan te besteden. En in het weekend heb je vaak wat meer tijd ’s morgens en dan is het helemaal leuk om even lekker te tafelen in de ochtend. Mooie placemats, leuke glazen voor het sap en gezellige servetten. Het staat alleen al prachtig. En dan natuurlijk de lekkernijen.

Vandaag een recept voor dadelbrood. Een goed idee voor je ontbijt. Maar ook bij de lunch is het lekker. Of neem er een plakje van bij de koffie en thee. Serveer bijvoorbeeld met wat aardbeien. Het is een makkelijk recept en het kost niet veel voorbereidingstijd.

Dit dadelbrood is vrij van geraffineerde suikers en is zoet door de dadels en bananen. Daarnaast is het tarwevrij. Natuurlijk is het ook 100% plantaardig.

Doe jij iets extra’s in het weekend?

Recept voor dadelbrood

Benodigdheden
•    225 volkoren speltmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    1 theelepel kaneel
•    3 rijpe bananen
•    200 gram dadels
•    1 eetlepel kokosolie
•    100 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 180 graden.
•    Vet een cakeblik in met kokosolie.
•    Doe het volkoren spelmeel, de wijnsteenzuur en het kaneel in een kom en meng het.
•    Pel de bananen en doe ze in de blender.
•    Haal de pitten uit de dadels en doe de helft bij de bananen in de blender.
•    Doe ook de kokosolie en rijstmelk in de blender erbij.
•    Mix alles tot het een egaal geheel is.
•    Doe het banaan-dadelmengsel bij het meelmengsel en roer het met een lepel tot een glad beslag.
•    Snijd de helft van dadels die je nog over hebt in kleine stukjes en roer ze door het beslag.
•    Giet het in de cakevorm.
•    Bak het dadelbrood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

Tip
•    Om te testen of het dadelbrood gaar is prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het brood. Als hij er droog uit komt is het gaar. Laat anders nog een paar minuutjes in de oven staan.

Dadelbrood

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Dadelbrood, een lekkere traktatie

  1. Gerard schreef:

    wijnsteenzuur is niet hetzelfde als bakpoeder.

    • Paulien schreef:

      Beste Gerard,

      Dat klopt, wijnsteenzuur is niet hetzelfde als bakpoeder, het kan gebruikt worden in plaats van.

      Groet,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *