Nog twee weken en dat is het alweer kerst. Het einde van het jaar nadert. Voor mij persoonlijk was het wel weer een bewogen jaar, met veel uitdagingen en gelukkig ook veel nieuwe, positieve dingen. Maargoed, kerst dus 🙂 Vandaag een blog met een paar culinaire ideetjes!
Hoe knus is het om in je kerstboom echte koekjes op te hangen? Deze kransjes doen het hier altijd goed. Easy te maken ook.
Het is leuk om je maaltijd te starten met een klein hapje. Wat denk je van deze spiesjes? Ik koos voor vegan worstjes en Wilmersburger kaas. Trouwens, dit past natuurlijk ook uitstekend bij de borrel.
Ook heel tof bij de borrel of je maaltijd is deze kerstboom van bladerdeeg!
Als voorgerecht of lunchgerecht kan je bijvoorbeeld kiezen voor een pasteitje met paddenstoelenragout. Deze ragout is ook lekker op een broodje, ciabatta bijvoorbeeld. Maak gerust wat meer, want een dag later is dit nog steeds erg smullen.
Decoratie doet ook veel. Leuke bakjes, een mooi prikkertje, mooie servetten, ik word daar altijd erg blij van!
Wat zijn jouw culinaire plannen voor de kerstdagen? Laat hieronder gerust een bericht achter, wie weet brengen we elkaar nog op ideeën!