Chocoladetaartje

ChocoladetaartjeEen tijdje geleden vroeg ik aan mijn zoontje: ‘Wat zou je willen dat ik ga bakken vandaag?’. Zijn antwoord was erg resoluut en snel: ‘Een chocoladetaartje!’. Dus. Dat werd het. Een chocoladetaartje.

Ik schreef het al eens: als kind, en ook later nog, lustte ik geen chocolade. Alleen witte chocolade. Wat natuurlijk geen chocolade is. Ik ontdekte toen rauwe cacao, maar wat ik bijvoorbeeld ook heb ontdekt is de 92% chocoladereep van Vivani. Die is perfect. Zo puur, zo heerlijk. Met slechts een klein beetje kokosbloesemsuiker. En ook te gebruiken voor een chocoladetaartje 🙂

Deze 92% chocolade zou de basis worden dus. Ik had zin in een beetje een grove structuur in het taartje, dus ik koos voor amandelmeel. Samen met nog wat andere ingrediënten werd het een lekker taartje!

Dit taartje is typisch een taartje voor veel momenten. Voor een verjaardag, voor in het weekend, of gewoon als je midden in de week om welke reden dan ook zin hebt in chocoladetaart 😉

Als je hem ook gaat maken, laat me dan gerust weten wat je ervan vindt!

Recept voor chocoladetaartje

Benodigdheden
•    125 gram chocolade (Vivani 92%)
•    150 gram kokosolie
•    1 grote banaan
•    75 gram palmsuiker
•    225 gram amandelmeel
•    1 theelepel vanilleextract
•    2 eetlepels geraspte kokos
•    1 eetlepel rauwe cacao

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 190 graden.
•    Vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in met kokosolie of olijfolie.
•    Breek de chocolade aan stukjes en doe deze samen met de kokosolie in een pan.
•    Smelt de chocolade en kokosolie onder af en toe roeren.
•    Prak de banaan in een bord fijn.
•    Doe de banaan, palmsuiker, amandelmeel en vanilleextract bij het chocolademengsel en roer het goed door.
•    Giet het beslag in de springvorm.
•    Meng de kokosrasp en de rauwe cacao door elkaar en strooi dit over het taartje uit.
•    Bak het chocoladetaartje in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Tips
•    Aan het einde van de baktijd kan je controleren of het taartje gaar is door een cakeprikker of satéprikker erin te steken. Als die er schoon uit komt is het gaar. Zo niet, bak hem dan nog voor een paar minuten;
•    In plaats van je springvorm in te vetten kan je hem ook bekleden met bakpapier;
•    Serveer dit taartje met aardbeien, bessen of een klodder kokosroom.

Chocoladetaartje     Chocoladetaartje

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Chocoladetaartje

  1. Kathy schreef:

    Hallo Paulien,
    het voorbije w-e heb ik dit recept uitgeprobeerd, de smaak van het taartje is super-lekker, maar.. jammer genoeg had het een heel brokkelige structuur (ik kon er zo geen mooi taartpuntje van snijden, het brokkelde meteen uit elkaar); was dit ook bij jou zo?
    Wat zou ik anders kunnen doen, om dit te vermijden? (had het graag willen maken voor bezoek)
    Groetjes,
    Kathy

    • Paulien schreef:

      Ha Kathy,

      De structuur is inderdaad wat brokkelig, door de amandelmeel. Maar het is niet de bedoeling dat het helemaal uit elkaar valt. Het kan wel zo zijn dat van de snijrandjes wat kruimels vallen natuurlijk. Ik weet niet goed hoe het kan komen dat het bij jou zo ging, heb je alles precies zo gedaan volgens het recept?

      Groetjes,
      Paulien

      • Kathy schreef:

        Bedankt om zo snel te reageren!
        Ja, omdat ik uit eerdere testjes weet dat amandelmeel inderdaad wat brokkelig is, heb ik 125 gr boekweitmeel gebruikt (+ 100 gr amandelmeel). Ik ben volop aan het experimenteren hoor, met alternatieven voor tarwebloem (en ben nog niet zo thuis in al die zaken). Zou dit het kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *