Chocoladetaart met chocoladeglazuur

Chocoladetaart met chocoladeglazuurChocolade, dat ik dat vroeger niet lekker vond! Daar kan ik me nu zo helemaal niets meer bij voorstellen 😉 Chocolade kan ik echt elke dag wel eten, en sinds ik geen geraffineerde suikers meer eet, en kies voor chocolade van bijvoorbeeld 92% of 75% cacao neem ik ook gerust dagelijks een stukje. En wat zo leuk is: lekkere dingen maken van chocolade. Van chocolademousse tot aan warme chocolademelk, van chocoladeballetjes tot aan een chocoladeplak, ik vind het allemaal geweldig om te maken.

Vandaag een recept voor een overheerlijke chocoladetaart. Deze taart is echt zo makkelijk om te maken, het kan gewoon niet mislukken. Het is ook snel klaar, het afkoelen is bijna nog wat het langste duurt. Maar als je niet kunt wachten, de taart is ook als hij nog niet helemaal afgekoeld is heerlijk (ik kan dus nooit wachten ;)).

Het glazuur maakt deze taart echt af. Zonder is hij lekker, met glazuur is hij perfect. Als het glazuur nog nat is strooi je kokossnippers erover, dit is lekker en het ziet er mooi uit.

Deze chocoladetaart is suikervrij, tarwevrij en 100% plantaardig.

Geniet van je taart!

Recept voor chocoladetaart met chocoladeglazuur

Benodigdheden
Voor de taart
•    125 gram volkoren speltmeel
•    50 gram rauwe cacaopoeder
•    150 gram palmsuiker
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    Een mespuntje zout
•    250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    75 ml olijfolie (of bijvoorbeeld kokosolie)
•    1 theelepel vanille extract

Voor het glazuur
•    75 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    1,5 reep Vivani 75% (of 120 gram andere chocoladereep)
•    Een handje kokossnippers

Bereidingswijze
Voor de taart
•    Verwarm de oven voor op 180 graden.
•    Vet een springvorm van 22 cm in met olijfolie of kokosolie, of bekleed met bakpapier.
•    Doe volkoren speltmeel, rauwe cacaopoeder, palmsuiker, wijnsteenzuur en zout in een kom en meng dit goed.
•    Voeg de rijstmelk, olijfolie en vanille extract toe en roer alles tot een egaal mengsel.
•    Giet / schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 35 minuten gaar.
•    Laat de taart afkoelen voordat je het glazuur erover heen giet.

Voor het glazuur
•    Breng in een steelpan de rijstmelk aan de kook en zet het vuur uit.
•    Breek de chocoladereep en doe de stukken in de pan erbij.
•    Roer met een lepel net zo lang totdat de chocolade volledig is gesmolten in de rijstmelk en het een egaal mengsel is.
•    Laat het glazuurmengsel ongeveer een kwartier afkoelen.
•    Giet het daarna over de afgekoelde taart en strijk het met de bolle kant van een lepel of met een spatel mooi uit over de taart, zodat het ook langs de zijkanten loopt.
•    Strooi de kokossnippers over de taart.
•    Zet de taart in de koelkast, zodat het glazuur helemaal hard kan worden.

Chocoladetaart met chocoladeglazuur

Tips
•    Om te testen of de taart gaar is prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het deeg. Als hij er droog uit komt is het gaar. Laat anders nog een paar minuutjes in de oven staan;
•    In plaats van kokossnippers kan je bijvoorbeeld ook pure hagelslag of stukjes nootjes gebruiken;
•    Serveer de taart met fruit, zoals frambozen, bramen of bessen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Chocoladetaart met chocoladeglazuur

  1. Ilona schreef:

    Deze ga ik zeker snel een keer maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *