Chocoladereep

ChocoladereepGezonde tussendoortjes, er is van alles mogelijk. Van fruit en groente tot aan noten, zaden en pitten. En lekkere dadel, een zelfgemaakt stukje cake of taart, koekjes en ga zo maar door. Iets met chocolade valt ook vaak in de smaak. Daarom vond ik het tijd worden voor weer eens een experiment met rauwe cacao.

Op het moment maak ik met regelmaat gebruik van pindakaas. Bijvoorbeeld voor satésaus, pindakaaskoekjes, etc. Ineens bedacht ik me dat de combinatie pindakaas en cacao wel eens een goede zou kunnen zijn.

Hier dus een recept voor een chocoladereep waar pindakaas in zit. Het is een heerlijk receptje geworden. En je kunt zonder schuldgevoel genieten, want alle ingrediënten zijn verantwoord.

Als je geen gojibessen in huis hebt kan je dit vervangen voor bijvoorbeeld rozijnen, stukjes gedroogde abrikoos, gehakte noten, etc.

Deze chocolade lekkernij smaakt een beetje naar Snickers. Het is lang geleden dat ik dat gegeten heb 😉 Maar het herinnert me er wel aan. En dit is eigenlijk veel lekkerder!

Geniet!

Recept voor chocoladereep

Benodigdheden
•    100 gram pindakaas
•    50 gram honing
•    50 gram kokosolie
•    75 gram havermout
•    60 gram rauwe cacao
•    30 gram gojibessen

Bereidingswijze
Bekleed een platte schaal met bakpapier.
Hak de gojibessen wat fijner.
Doe de pindakaas, honing en kokosolie in een pannetje.
Smelt het tot het een egaal mengsel is.
Zet het vuur uit en voeg de havermout, rauwe cacao en gehakte gojibessen toe.
Roer het goed door elkaar.
Doe het mengsel in de schaal en strijk het met een lepel glad.
Zet het in de koelkast voor een paar uur, zodat het hard wordt.
Snijd het in stukken.
Bewaar het in de koelkast.

Tips
•    Wil je het zoeter, voeg dan wat meer honing toe of gebruik iets minder rauwe cacao;
•    Qua vulling kun je variëren, kies voor rozijnen, gedroogde abrikozen, noten, pitten, etc.

Chocoladereep

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Chocoladereep

  1. Heel leuk recept! Ga ik zeker eens proberen!

  2. Marieke schreef:

    Hoi Paulien.

    Ik heb deze gemaakt, maar dan met cacao snippers.
    Hij werd dus niet helemaal donker, maar meer pindakaas kleurig.
    Jonathan was teleurgesteld, want het werd niet zoals op het plaatje :).
    Maar we hebben er wel van gesmuld! Heerlijk recept!

    • Paulien schreef:

      Hee Marieke,

      Leuk dat je dit laat weten! Ha, die Jonathan 😉 Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben!

      Groetjes,
      Paulien

  3. Sonja schreef:

    Ik wil dit graag maken maar een veganistisch, dus geen honing. Kan ik dat vervangen door Ahornsiroop?

    • Paulien schreef:

      Ha Sonja,

      Dat kan zeker! Ahornsiroop, agavesiroop, rijststroop, etc. Je kunt kiezen wat je zelf prettig vindt. Het kan wel zo zijn dat de substantie net wat anders wordt, dunner bijvoorbeeld. Dan moet het misschien wat langer harden in de koelkast. Het is even uitproberen wat je zelf het prettigst en lekkerst vindt. Succes, en eet smakelijk alvast!

      Groetjes,
      Paulien

  4. Annelien schreef:

    Ik maak hem regelmatig. Verantwoord, erg lekker en makkelijk te maken. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *