Chocoladeplak

ChocoladeplakWat zit er in een gemiddelde chocoladereep die je kunt kopen in de winkel? Cacao, boter, melk, suiker. Dat is het grofweg. En dan niet te vergeten de ongezonde toevoegingen / e-nummers.

Met bovenstaande ingrediënten in mijn hoofd ging ik eens nadenken en googlen. Want er zijn chocoladerepen te koop die zuivelvrij en suikervrij zijn, maar die zijn best duur. Dat moet toch zelf te maken zijn? Er zijn al veel mensen mij voor geweest om zoiets te doen zag ik, dus ideetjes genoeg! Dit is het bij mij geworden:

Chocoladeplak 2 (2)

Ziet er lekker uit toch? Waar mijn chocoladeballetjes zoet zijn is dit echt pure, slechts licht gezoete, chocolade. Maar pas het recept een beetje aan en je hebt een zoetere variant.

Recept voor een chocoladeplak

Benodigdheden
•    100 gram kokosolie
•    50 gram rauwe cacao
•    20 gram pompoenpitten
•    30 gram gojibessen
•    30 gram walnoten
•    Een scheutje agavesiroop

Bereidingswijze
Smelt de kokosolie een pannetje.
Voeg de cacao toe en roer het door elkaar.
Hak de pompoenpitten, gojibessen en walnoten grof en doe het bij het chocolademengsel.
Doe ook het scheutje agavesiroop erbij.
Roer het door elkaar.
Bekleed een bakblik met bakpapier en strijk het chocolademengsel erop uit.
Zet het bakblik een paar uur in de diepvries, zodat het goed hard wordt.
Haal het uit de diepvries, breek het in stukken en bewaar het in de koelkast.

Tips
•    Voor een zoetere variant: gebruik meer agavesiroop, of kies een andere natuurlijke zoetmaker;
•    Wees creatief met soorten noten, zaden en gedroogde vruchten en ontdek wat jouw lievelingschocoladeplak is.

Chocoladeplak 1 (2)

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Chocoladeplak

  1. Renate schreef:

    Klinkt lekker!
    Maar wat bedoel je met rauwe chocola? Gewoon cacaopoeder of iets heel anders?

    • Paulien schreef:

      Hoi Renate,

      Gewone cacao is verhit geweest, en rauwe cacao niet. Rauwe cacao is de meest pure vorm. Hierdoor zitten alle voedingsstoffen er nog in. Het is zelfs gezond! Ik zal binnenkort een blog schrijven over rauwe cacao. Je kunt het overigens kopen bij bijvoorbeeld de Natuurwinkel.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *