Chocolademousse om je vingers bij op te eten

ChocolademousseAls je op je voedingspatroon wilt letten, aan de lijn doet, minder vet of suiker wilt eten of wat dan ook, liggen er gevaren op de loer. Je kunt bijvoorbeeld te krampachtig bezig gaan met wat je wel en niet eet. En dat is nu juist wat je niet moet doen als je gezond wilt eten en leven. Balans is belangrijk.

Voor veel vrouwen (en mannen) is jarenlang gejojo met hun gewicht realiteit. Hoe komt het toch dat het zo lastig is om een voedingspatroon te vinden waarbij je op een stabiel en gezond gewicht blijft? Voor mij zelf persoonlijk weet ik het antwoord wel: de voedingsindustrie die je voorspiegelt wat ‘gezond’ is (wat het meestal juist niet is), de algemene opvatting dat je zo min mogelijk vet moet eten (je moet juist veel goede vetten tot je nemen), alle producten met geraffineerde suiker die ik eerder altijd at (wat mijn zoete trek in stand hield), en nog veel meer andere dingen.

Als je kiest voor een basis van gezonde, echt voedende producten, dan kan je juist onbezorgd genieten! Volop smullen, zonder bang te zijn dat je kilo’s aankomt, zonder bang te zijn dat je ongezond bezig bent. Dat is heerlijk!

Maar wat is nu die basis? Voor iedereen is dat verschillend. De één kiest wel voor zuivel, de ander niet. De één bant tarwe uit zijn voedingspatroon, de ander niet. Zo kan ik nog wel even door gaan. Voor mij is een goede en gezonde basis: veel groente en fruit eten, aangevuld met noten, zaden, pitten, kiemen, etc. Verder geen suiker, vrijwel geen vlees, weinig tarwe en zuivel, geen gevaarlijke E-nummers, zo min mogelijk bewerkte producten, etc.

Vanuit de dingen die wij kiezen om wel te eten ontdekken we wat we daarmee allemaal kunnen. Koken en bakken is een feestje! Dat was het altijd al wel, maar nu nog veel meer. Omdat ik weet dat alles wat ik maak en alles wat we eten, ons goed doet. Nooit meer bang hoeven zijn voor extra gewicht, me nooit meer schuldig hoeven voelen omdat ik iets gegeten heb waarvan ik weet dat het niet okay is, nooit meer een opgeblazen gevoel in mijn buik na een maaltijd, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Onbezorgd genieten dus. Van maaltijden, van tussendoortjes, taarten, koekjes, cakes. Ook van toetjes. Wij eten zelden een nagerecht. Maar heel af en toe is het wel lekker natuurlijk, op een speciaal moment, met een verjaardag bijvoorbeeld, of op een avond in het weekend, etc. En echt waar, zonder zuivel, zonder suiker, zonder E-nummers, het kan!

Ik deel graag een recept voor een overheerlijke chocolademousse. Wij eten onze vingers erbij op. Het is een heerlijk romige, zoete mousse met chocoladesmaak, die je echt geproefd moet hebben!

Recept voor chocolademousse

Benodigdheden voor 4 personen
•    1 banaan
•    1 avocado
•    4 grote verse dadels
•    1 eetlepel ahornsiroop
•    30 gram rauwe cacaopoeder

Bereidingswijze
Pel de banaan en haal de schil van de avocado.
Haal de pitten uit de dadels.
Doe de banaan, avocado, dadels, ahornsiroop en rauwe cacaopoeder in de blender en mix tot het een egaal geheel is.
Doe de mousse in schaaltjes, kommetjes of glaasjes en zet het in de koelkast voor een paar uur.

Tips
•    Je kunt dit prima een dag van te voren maken. Dus krijg je gasten, maar heb je op de dag zelf weinig tijd, dan is dit een perfect dessert;
•    Je kunt dit nagerecht mooi opmaken als je wilt: met een takje munt, een paar besjes of een beetje kokosroom.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Chocolademousse om je vingers bij op te eten

  1. Zoo gek om avocado in een dessert te doen 🙂
    Smaakt deze chocomousse dan echt zo als een normale 🙂 ?
    Groetjes Julie

    • Paulien schreef:

      Hee Julie,

      Hihi, ja maf hè 😉 En nee, hij smaakt niet hetzelfde, maar veel puurder en lekkerder! Ik zou zeggen, proberen! 🙂

      Groetjes,
      Paulien

  2. Monica schreef:

    Hoi Paulien
    Een erg leuke site heb je!
    Ik kijk er regelmatig op en haal er regelmatig een recept af.
    Bedankt dat je dit met ons deelt.
    Ik vroeg me af waarom je weinig tarwe gebruikt?
    grtjs
    Monica

    • Paulien schreef:

      Ha Monica,

      Bedankt voor je berichtje. Leuk dat je recepten gebruikt!

      Wij eten vrijwel geen tarwe, omdat tarwe niet meer is zoals het vroeger was. Het is bewerkt, genetisch gemanipuleerd en daardoor kan ons lichaam er niet goed mee om gaan. Binnenkort plaats ik een keer een blogje over tarwe.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *