Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakesIeder jaar op 13 september vieren we Thabo-dag. Voor degenen die het niet weten: Thabo is onze prachtige zoon, die we geadopteerd hebben uit Lesotho. En Thabo-dag is de dag dat we Thabo voor het eerst ontmoetten, de dag dat we elkaar voor het eerst knuffelden. Dit is vandaag 4 jaar geleden. Inmiddels denkt Thabo als 5-jarige natuurlijk mee over deze dag en maakt hij zijn wensen kenbaar 🙂 Een paar dingen die belangrijk waren dit jaar: de vlag van Lesotho buiten ophangen, ballonnen in blauw, wit en groen, slingers en chocolade cupcakes.

Natuurlijk vinden wij het leuk om deze dag tot een echt feestje te maken, en als Thabo zin heeft in chocolade cupcakes, waarom dan niet? Nu had ik nog niet echt een goed recept voor chocolade cupcakes, maar wel een perfect recept voor chocoladetaart, dus het was snel om te buigen en te regelen.

Deze cakejes zijn tarwevrij, vrij van geraffineerde suikers en vegan. Lekker en verantwoord! Lees snel verder voor het recept 🙂

Recept voor chocolade cupcakes

Benodigdheden voor ongeveer 14 cupcakes
•    125 gram volkoren speltmeel
•    50 gram rauwe cacaopoeder
•    125 gram palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    Een mespuntje zout
•    250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    75 ml olijfolie (of bijvoorbeeld kokosolie)
•    1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 175 graden.
•    Zet 14 vormpjes klaar op een bakplaat.
•    Doe volkoren speltmeel, rauwe cacaopoeder, palmsuiker, wijnsteenzuur en zout in een kom en meng dit goed.
•    Voeg de rijstmelk, olijfolie en vanille extract toe en roer alles tot een egaal mengsel.
•    Giet / schep het beslag in de vormpjes.
•    Schuif de bakplaat in de oven en bak de cupcakes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.

Tips
•    Als je twijfelt of de cupcakes gaar zijn, prik dan even met een stokje / satéprikker in een cakeje. Wanneer je nog beslag meeneemt is het nog niet gaar, laat het dan nog even een paar minuten extra bakken;
•    Versier de cakejes met glazuur, kokossnippers, vlaggetjes of parapluutjes.

Chocolade cupcakes

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kinderen, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *