Chocolade-carameltaartjes met aardbeien

Chocolade caramel taartjes met aardbeienChocolade. Caramel. Aardbeien. Drie dingen waar ik dol op ben. In het recept voor raw chocolade-carameltaartjes met aardbeien komen deze lekkernijen bij elkaar!

Sinds ik een geweldige keukenmachine voor m’n verjaardag heb gekregen ben ik bijna niet meer uit de keuken weg te slaan 😉 Ik probeer veel nieuwe dingen uit, het is een genot om de machine het werk te laten doen, en de snelheid waarmee het gaat is ook echt geweldig. Het motiveert me om nog meer lekkers te maken dan voorheen.

Lekkernijen moeten natuurlijk ook gezond zijn. Uiteraard kan niet alles 100% healthy zijn in het leven, althans, dat vind ik. Maar ik daag mezelf wel graag uit om te focussen op een gezonde eetstijl. Ik heb ook echt de overtuiging dat lekker eten niet ongezond hoeft te zijn. Dat taartjes en gezonde voeding prima samen kunnen gaan. Het recept van vandaag is daar een goed voorbeeld van.

Deze chocolade-carameltaartjes zijn rauw, er komt geen oven aan te pas. Zo blijven de voedingsstoffen in alle ingrediënten die je gebruikt bewaard. De taartjes zijn vegan, ik gebruik geen dierlijke producten. Ze zijn vrij van geraffineerde suikers. Ze zijn glutenvrij. Sojavrij.

En toch, zo lekker! Zo compleet. De smaken passen perfect bij elkaar. Het is echt tongstrelend. En dan overdrijf ik echt niet haha 🙂 Okay, het is een kwestie van smaak natuurlijk, maar nogmaals: chocolade, caramel en aardbeien, dat is het helemaal voor mij.

Gezond snoepen dus!

Recept voor chocolade-carameltaartjes met aardbeien

Benodigdheden
Voor de bodem van de taartjes
•    100 gram dadels
•    50 gram amandelen
•    15 gram zonnebloempitten
•    2 eetlepels rauwe cacao
•    1 eetlepel kaneel
•    1 eetlepel kokosolie

Voor de caramelvulling
•    100 gram dadels
•    125 ml water
•    2 theelepels chiazaad
•    1 theelepel ahornsiroop
•    Een snuf zout

Om je taartje af te maken
•    Aardbeien

Bereidingswijze
Voor de bodem van de taartjes
•    Zet 6 kleine taartvormpjes of 6 cupcakevormpjes klaar op een plank.
•    Ontpit de dadels en doe ze samen met de amandelen, zonnebloempitten, rauwe cacao, kaneel en kokosolie in de blender of keukenmachine.
•    Mix alles tot een mooi mengsel.
•    Verdeel het mengsel in zes gelijke gedeelten en druk in het de vormpjes, maak een opstaand randje.
•    Zet de plank met vormpjes in de koelkast.

Voor de caramelvulling
•    Ontpit de dadels en doe ze samen met het water, chiazaad, ahornsiroop en zout in de blender of keukenmachine.
•    Mix alles tot een romig geheel.
•    Haal de plank met vormpjes uit de koelkast en vul de bodempjes met het caramelmengsel.
•    Zet de plank met vormpjes in de koelkast voor een nacht of in de diepvries voor een paar uur.

Chocolade caramel taartjes met aardbeien

Om je taartje af te maken
•    Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
•    Haal de taartjes uit de koelkast of diepvries en leg partjes of plakjes aardbeien erop.
•    Geniet ervan!

Chocolade caramel taartjes met aardbeien

Tips
•    Voor de bodem van de taartjes kan je ook andere noten gebruiken, bijvoorbeeld pecannoten of walnoten.
•    Voor een meer speculaas-achtige smaak kan je kiezen voor speculaaskruiden in plaats van kaneel.
•    In plaats van aardbeien kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken, net waar je zin in hebt.
•    Deze taartjes zijn lekker bij een kopje thee of koffie, bij een high tea of als dessert.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *