Chocolade-bramencake

Chocolade-bramencakeBramen. Ik heb er al eerder een cake mee gebakken. Ik ben zo gek op bramen! En ik ben gek op chocolade! Die combinatie moet heerlijk zijn…

Op naar een nieuw probeersel dus. Chocolade-bramencake. Gezoet met dadelstroop. Het probeersel is een cake geworden om van te smullen!

Binnenkort zal ik een blog schrijven over waarom ik kies voor ahornsiroop of dadelstroop om mee te zoeten en waarom niet voor suiker. Ook zal ik een keer wat meer vertellen over rauwe cacao.

Voor nu… Geniet van de cake!

Recept voor chocolade-bramencake

Benodigdheden voor 6 – 8 personen
•    175 gram boekweitmeel
•    15 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    30 gram rauwe cacao
•    75 ml kokosolie
•    3 tot 4 eetlepels dadelstroop
•    200 ml rijstmelk
•    100 gram verse bramen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet een kleine cakevorm klaar en vet deze zo nodig in met bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie.
Meng de boekweitmeel, wijnsteenzuur en rauwe cacao in een schaal.
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de dadelstroop en rijstmelk toe aan het meelmengsel.
Roer alles met een lepel goed door elkaar.
Doe dan de bramen erbij en roer door.
Giet het mengsel in de cakevorm.
Zet het in de oven en bak het in ongeveer 40 minuten gaar.

Tips
•    Je kunt in plaats van bramen ook ander fruit gebruiken, zoals bosbessen of aardbeien. Of appel. Of wat je maar lekker vindt;
•    Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit is je cake klaar. Neem je beslag mee, bak dan nog een paar minuten extra.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Chocolade-bramencake

  1. Petra schreef:

    Hoi Paulien,
    Is eigenlijk hetzelfde recept he? alleen de cacao en de dadelstroop zijn anders. Ik ga ‘m proberen! Wordt vervolgd. Leuk dat je wat gaat schrijven over de zoetstoffen. Ben wel benieuwd wanneer en waarom jij kiest voor ahorn en wanneer/waarom voor dadelstroop, omdat er toch ook wel weer wordt gezegd dat dadelstroop niet zo gezond is vanwege de snelle pieken in de bloedsuikerspiegel… Ben benieuwd dus naar je verhaal.
    Groet,
    Petra

    P.S. Ik ben helemaal niet zo’n zoetekauw, daarom verbaasde het me dat ik de andere cake niet zoet genoeg vond. Maar ik was wel ‘zuinig’ geweest met de ahorn. Kijken dus hoe dat nu is.

  2. Christa schreef:

    Dit klinkt heel lekker! Toch eens op zoek naar dadel/ahornsiroop!

    • Paulien schreef:

      Hoi Christa,

      Dit soort lekkernijen zijn echt om te smullen 🙂 Ahornsiroop e.d. is bij de Natuurwinkel in elk geval te koop. Succes!

      Groetjes,
      Paulien

  3. Jose schreef:

    Hoi!
    Je gebruikt in veel recepten rijstmelk, kun je dit ook vervangen door gewone melk?
    Groetjes Jose

  4. Martine schreef:

    Lekker recept hoor, ahornsiroop is een prima smaakmaker.

    • Paulien schreef:

      Hoi Martine,

      Dank voor je reactie. Misschien doel je op een ander recept of niet? In deze heb ik namelijk dadelstroop gebruikt om te zoeten. Maar ahornsiroop gebruik ik ook, en is een hele goede suikervervanger.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *