Chips van pastinaak

Chips van pastinaakOp zaterdagavond, met een feestje of op een verjaardag is het fijn om lekkere dingen op tafel te kunnen zetten. Een lekker drankje, wat hapjes. Al eerder schreef ik over hoe je gezonde hapjes kunt maken. Ook chips kan op een gezonde manier, en wel van pastinaak!

Op internet circuleren diverse recepten om zelf chips te maken, van aardappels of groente. Meestal moeten de schijfjes dan door de olie gehaald worden of worden ze gefrituurd in olie. Dit kan, zeker als je kokosolie gebruikt is het een gezondere variant dan wanneer je chips in de winkel koopt.

Maar nog gezonder is het als je geen olie gebruikt. En geen zout. En dat kan uitstekend, in de oven, met pastinaak.

Deze pastinaakchips is snel klaar, in een afsluitbare bak best even houdbaar (hoewel ik niet precies weet hoe lang, want zo lang ligt het bij ons niet 😉 ) en een gezond tussendoortje of hapje bij de borrel.

Recept voor chips van pastinaak

Benodigdheden voor een bakje vol
•    1 pastinaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de pastinaak in dunne plakjes.
Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat.
Bak de chips in ongeveer 30 minuten knapperig.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de chips afkoelen.
Bewaar het in een afgesloten bak.

Tips
•    Als na 30 minuten de chips nog niet knapperig genoeg is laat je het gewoon nog even een paar minuten in de oven staan;
•    Gezonde chips kan je ook maken van bijvoorbeeld zoete aardappel en wortel.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *