Chili

ChiliIn ons groentepakket zaten verse kapucijners. Heerlijk! Het is nu dé tijd van het jaar ervoor. Ineens bedacht ik me dat ik zin had in chili. Maar, sinds we zonder pakjes en zakjes koken had ik dat nog niet gemaakt. Tijd voor een nieuw recept dus.

Recept voor chili

Benodigdheden
•    1 kilo verse kapucijners (of eventueel 1 pot / blik kapucijners)
•    1 grote ui
•    1 rode paprika
•    1 gele paprika
•    Een scheut olijfolie
•    1 theelepels tijm
•    3 theelepels paprikapoeder
•    1 theelepel cayennepeper
•    1 theelepel komijnzaad
•    Een vleugje chilipoeder
•    Zwarte peper naar smaak
•    180 gram biologisch tofu roerbakgehakt (of iets vergelijkbaars naar wens)
•    70 gram tomatenpuree
•    300 ml water
•    2 theelepels aardappelmeel (of een ander bindmiddel)
•    Een klein scheutje water

Bereidingswijze
Dop de verse kapucijners (of spoel de kapucijners uit pot / blik af met water).
Kook de verse kapucijners in 5 tot 10 minuten gaar.
Haal de schil van de ui en snipper hem grof.
Was de paprika’s en snijd in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een wok of braadpan en doe de ui en paprika met de tijm, paprikapoeder, cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder en peper erin.
Bak dit op middelhoog vuur een paar minuten.
Voeg de tofu toe en bak dit even mee.
Doe de tomatenpuree en het water erbij en breng het aan de kook.
Laat het dan op laag een minuut of 10 pruttelen.
Voeg de kapucijners toe en warm het zo nodig nog even door.
Roer de aardappelmeel door het scheutje water en meng dit door de chili, zodat de saus wat bindt.
Geniet van deze heerlijke chili!

Tips
•    Serveer de chili met zilvervliesrijst;
•    Wees creatief met de kruiden. Heb je iets niet in huis? Vervang het voor iets wat jou lekker lijkt. Wil je iets weglaten? Probeer dit gerust uit.

Blog 22, Chili2 (2)

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *