Cake met banaan en walnoot

Cake met banaan en walnootDit is een cake voor iedereen! Eet je veganistisch, dan is deze cake geschikt. Mag of wil je geen gluten, dan gebruik je boekweitmeel. Wil je geen geraffineerde suikers eten, die zitten hier niet in. Vermijd je melk, dit recept bevat plantaardige melk.

Natuurlijk, als je een allergie hebt voor walnoten, dan moet je die laten staan. Maar in dit recept kun je ze dan weglaten of vervangen voor een andere noot of bijvoorbeeld rozijnen. Als je niet van banaan houdt zou ik dit recept gerust eens proberen als ik jou was. Banaan in baksels zoals koekjes of cake smaakt namelijk heel anders dan wanneer je een banaan gewoon zo eet.

Met een cake als deze weet je dat je een verantwoord tussendoortje eet. Een tussendoortje waar je niet dik van wordt. Want dat is wel wat er gebeurt als je veel ‘gewone’ cake eet. Cakes met witmeel, suiker, etc. Dat gebeurt niet bij dit soort recepten. Sterker nog, je zult merken dat als je jezelf goed voedt, met drie volwaardige maaltijden per dag met veel groente en fruit én goede tussendoortjes, je zult afvallen als dit nodig is.

Recept voor cake met banaan en walnoot

Benodigdheden
•    3 rijpe bananen
•    200 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    300 gram volkoren speltmeel (of bijvoorbeeld boekweitmeel als je glutenvrij wilt)
•    15 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    25 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
•    75 gram walnoten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een cakevorm in met olie of gebruik een siliconen vorm.
Pel de bananen en prak ze met een vork in een schaal.
Doe de rijstmelk bij de geprakte bananen en maak er een mengsel van.
Doe in een ander bakje de volkoren speltmeel, wijnsteenzuur en kokosbloesemsuiker en meng dit door elkaar.
Doe het meelmengsel vervolgens bij het bananenmengsel en roer met een lepel totdat het een egaal geheel is.
Breek de walnoten wat kleiner en meng ze door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en ban in de oven voor 40 tot 45 minuten.

Tip
•    Aan het einde van de baktijd kun je controleren of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar, neem je beslag mee aan de prikker dan moet de cake nog even verder garen.

Cake met banaan en walnoot

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

19 Reacties op Cake met banaan en walnoot

  1. Mmm ziet er heerlijk uit! Heb ik opgeslagen dit recept. Nu nog eens de tijd vinden om te maken 😉
    Gr. Julie

  2. Cynthia schreef:

    Ik sta nu in de keuken en ben bezig. Neem alleen gewone melk. Heb geen andere in huis. Zal ook wel goed gaan.

  3. Sonja schreef:

    Ik lees het nou pas, jammer het zal voor donderdag zijn.

  4. Anita Dokter schreef:

    Vandaag deze cake met banaan gemaakt, hij is goed gelukt.

    Groetjes Anita

  5. Karl schreef:

    Hoi Paulien,

    Karl hier, je weet wel, de werver.. 🙂

    Deze cake ziet er veels te goed uit. 🙂
    Ga ‘em binnenkort eens maken!

    Groet!

  6. Regina Ramaker schreef:

    Wat weer een leuk recept.
    Deze ga ik zeker proberen.
    Dank je Paulien voor alle heerlijkheden die je ons stuurt.
    Groetjes Regina

  7. Petra schreef:

    Heerlijk maar toch wel meer brood dan cake. Ik heb er stiekem een eitje door gemixt en met noten en rozijnen en/of cranberries heb je een heerlijk luxe gevuld brood.

    • Paulien schreef:

      Hoi Petra,

      Doordat het wat compacter is krijg je inderdaad het gevoel van ‘brood’, ik begrijp wat je bedoelt. Fijn dat het je lekker heeft gesmaakt!

      Groetjes,
      Paulien

  8. Evelien schreef:

    Nou hij staat in de oven. Ik ben benieuwd 😀

    Ik had walnoten die nog in de dop zaten ;-). Het duurde dus even voor ik 75 gram walnoten had.

  9. willie bodewes schreef:

    Staat nu in de oven….het ruikt al heerlijk, bedankt voor het recept!
    Groetjes willie

  10. Jolanda schreef:

    Net deze cake gebakken en hij is prima gelukt! Ik vind het meer brood dan cake, maar wel lekker! De volgende keer probeer ik het ook met een eitje en rozijnen erbij; dat klonk ook goed, Petra!
    Bedankt Paulien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *