Broodje falafel

Broodje falafelFastfood zoals te koop bij de plaatselijke snackbar of de McDonald’s is nu niet bepaald gezond. En eerlijk gezegd heb ik het eten bij bijvoorbeeld McDonald’s nooit echt lekker gevonden. Als ik er al eens iets at kreeg ik per direct last van mijn darmen. Maar met fastfood op zich is niets mis natuurlijk, als het maar gezond fastfood is!

Waarom is het standaard fastfood eigenlijk zo ongezond? Sowieso zijn er veel dingen die vlees, ei en kaas bevatten. Dat past natuurlijk niet in een plantaardige eetstijl zoals wij dat hebben. Dierlijke producten zijn niet gezond voor je lijf. Ik geloof dat het van oorsprong niet de bedoeling is dat mensen dieren eten. Naast dierlijke ingrediënten bevatten burgers, snacks e.d. ook veel slechte vetten, suiker, zout en E-nummers. Het is eigenlijk helemaal geen voeding, je vult jezelf er alleen maar mee. Je lichaam kan niet echt iets met dit eten. En dat is ook precies de reden waarom je gezondheid er niet op vooruit gaat als je ongezond fastfood eet.

Maar gezond fastfood dus. Dat kan ook echt. Een voorbeeld: ik koop bij de Natuurwinkel kleine broodjes. Je kunt verse broodjes kiezen of afbakbroodjes die je nog even in de oven moet doen. Kies de broodjes die bij jouw eetstijl passen, zoals bijvoorbeeld van speltmeel. Dan kies ik kleine burgertjes of balletjes van falafel. Die bak ik even in een koekenpan. Verder snijd ik wat rode ui en tomaat en neem ik wat sla. Ik stapel alles op een broodje, en klaar is je fastfood! Wij eten onze vingers hierbij op. Falafel is zo lekker en gecombineerd met de rauwkost en het broodje, mmm…!

Recept voor broodjes falafel

Benodigdheden
•    Broodjes
•    Kleine burgertjes of balletjes van falafel
•    1 kleine rode ui
•    Een paar tomaten
•    Een schaaltje sla

Bereidingswijze
•    Snijd de broodjes open (of bak ze eerst af als je kiest voor afbakbroodjes)
•    Bak de falafel in een koekenpan rondom bruin.
•    Pel de rode ui en snijd in dunne ringen.
•    Was de tomaten en snijd in dunne plakken.
•    Beleg de broodjes met alle ingrediënten en geniet!

Tips
•    Je kunt eventueel ook saus op je broodje erbij doen, mayonaise of ketchup zijn ook te koop zonder suiker, E-nummers en plantaardig;
•    Kies gerust voor andere groenten / rauwkost erbij, kijk in je koelkast en er is altijd wel iets wat je op je broodje kunt doen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Broodje falafel

 1. Michelle schreef:

  Mmm heerlijk falafel. Wij maken het ‘from scratch’ dus ‘fast’ is het dan zeker niet. Maar we weken wel 1 kilo kikkererwten in een keer en vriezen wel zes porties in.

  • Paulien schreef:

   Hoi Michelle,

   Bij het zelf maken van de falafel is het zeker niet fast meer nee 😉 Maar wel erg lekker! En slim om dan een grotere hoeveelheid in één keer te maken en een gedeelte in te vriezen. Genieten hè?

   Groetjes,
   Paulien

 2. Esther schreef:

  Hoi Paulien,

  heb jij toevallig ook een (meest) verantwoord recept voor het zelf maken van falavel?

  • Paulien schreef:

   Ha Esther,

   Nog niet! Dat staat zeker op mijn to do lijstje, maar die is best groot 😉 Als ik het heb, ga ik het zeker delen, dus houd het in de gaten!

   Groetjes,
   Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *