Broccolisalade met bonen

Broccolisalade met bonenTijdens deze warme dagen heb ik niet altijd zin om te koken. Het fornuis geeft warmte af, door de oven te gebruiken maak ik het binnen nog een graadje warmer, dus ik kies vaker voor koude gerechten, zoals salades. Vandaag een recept voor een heel eenvoudig te maken broccolisalade. Waarvoor je de broccoli trouwens wel kort moet koken, dus toch even kort dat fornuis aan 😉

Deze salade bestaat uit alleen maar groenten, en is heerlijk gezond. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om er wat rijst of bulgur bij te koken bijvoorbeeld, of er een broodje bij te eten, maar het hoeft niet. Ideetje: maak een dubbele hoeveelheid, en je hebt je lunch voor morgen al klaar!

Recept voor broccolisalade met bonen

Benodigdheden voor ongeveer 3 personen
•    500 gram broccoli
•    1 rode paprika
•    1 blikje erwten
•    1 blikje cannellinibonen
•    Half potje zwarte olijven
•    5 eetlepels olijfolie extra vierge
•    1 theelepel mosterd
•    1 eetlepel agavesiroop
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Snijd de broccoli in roosjes en was ze schoon in water.
•    Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
•    Giet het af in een vergiet en spoel af met koud water.
•    Doe de broccoli in een schaal.
•    Doe de erwten en bonen in het vergiet en spoel ze af met water.
•    Doe de erwten en bonen in de schaal erbij.
•    Was de paprika en snijd in reepjes of stukjes.
•    Snijd de olijven door de helft.
•    Doe de paprika en olijven bij de broccoli en bonen.
•    Maak dan de dressing door de olijfolie, mosterd, agavesiroop en zwarte peper door elkaar te kloppen.
•    Meng de dressing door de groenten.
•    Eet smakelijk!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *