Bramen, bramen, bramen

BramenijsjesBramen in overvloed. Wat een rijkdom! Dat voelt voor mij echt zo. Al die mooie vruchtjes, met die kleine paarse bolletjes eraan, dat groeit zo maar in de natuur. Ik kan daar echt stil van worden.

Naast dat bramen er zo mooi uit zien ben ik er echt dol op. De vaste lezers van mijn blog kan dat niet zijn ontgaan 😉 De bramencake en de chocolade-bramencake zijn twee van de dingen die ik heb gemaakt met bramen. Verder doen we ze rijkelijk door de groene smoothie, en zijn het gewoon lekkere snoepjes voor tussendoor, etc.

We hadden nog een voorraadje bramen en als het mooi weer is zoals vorige week, denk ik toch aan ijsjes. IJsjes maken dus! Het is zo simpel om lekkere ijsjes te maken, dat is echt tof. IJsjes zijn een goed voorbeeld van hoe je supersnel iets lekkers en gezonds kunt maken. Blender pakken, ingrediënten erin doen en mixen maar, vormpjes vullen, en ze in de diepvries zetten. Het wachten tot het hard is moet je natuurlijk niet meetellen, haha. Je hebt dan dus ijsjes zonder E-nummers en ze zijn suikervrij.

Recept voor bramenijsjes

Benodigdheden voor 6 ijsjes (afhankelijk van hoe groot je vormpjes zijn)
•    400 gram bramen
•    2 bananen
•    Een scheutje ahornsiroop naar smaak
•    1 theelepel kaneel
•    Vormpjes voor ijsjes

Bereidingswijze
Was de bramen.
Pel de bananen.
Doe de bramen en de bananen in de blender en voeg een scheutje ahornsiroop naar smaak toe.
Doe de kaneel erbij.
Mix alles tot het een mooi glad mengsel is.
Doe het mengsel in de vormpjes tot een cm onder de rand en zet in de diepvries tot het ijsjes zijn.

Tips
•    Heb je wat over van het mengsel? Snoep het met een lepeltje op of doe het door de sojayoghurt of boekweitgruttenpap;
•    Komt er een zomerse dag aan? Maak de ijsjes de avond van te voren, dan kan je ze de dag erna pakken wanneer je wilt.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Bramen, bramen, bramen

  1. Christa schreef:

    Dit is een mooie voor in m’n Zoku! Hoef ik mooi niet te wachten ;). Nu nog eens op zoek naar ahornsiroop… Geen natuurvoedingswinkel in dorp, dat is toch een gat in de markt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *