Bonbons met amandelvulling

Bonbons met amandelvullingMet de kerstdagen voor de deur kunnen we weer gaan nadenken over wat we willen eten tijdens deze dagen. Helaas ligt vaak de nadruk heel erg op het eten en drinken, terwijl het in mijn optiek een onderdeel van de feestvreugde zou moeten zijn.

Maar natuurlijk is het leuk om met de feestdagen wat extra aandacht te besteden aan het eten en drinken. Als je met je gezin, of met familie of vrienden tijd doorbrengt is het ook gezellig om samen te genieten van lekkere gerechten en heerlijke hapjes.

Zoals jullie inmiddels van me gewend zijn bedenk ik graag receptjes die verantwoord zijn, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen als je iets lekkers eet, en je juist onbezorgd kunt genieten! En jawel, je kunt ook onbezorgd genieten van bonbons. Niet van die uit de winkel, maar wel als je ze zelf maakt. Zonder suiker, zonder E-nummers, zonder zuivel.

Voor deze bonbons gebruik ik pure chocolade van Vivani, omdat dit een reep is die een klein beetje gezoet is met kokosbloesemsuiker. Daarom vind ik hem verantwoord. Verwacht geen enorm zoete bonbon, want het is echt een pure chocoladesmaak. Als je hem zoeter wilt hebben kun je eventueel ahornsiroop of agavesiroop toevoegen.

Geniet ervan!

Recept voor bonbons met amandelvulling (suikervrij, zuivelvrij)

Benodigdheden
•    1 chocoladereep Vivani 92% (o.a. te koop bij de Natuurwinkel)
•    Scheutje rijstroom (of andere plantaardige room)
•    Een klein beetje amandelspijs
•    Een mal voor bonbons of een ijsblokjesvorm

Bereidingswijze
Je kunt de amandelspijs bereiden volgens dit recept.
Met deze hoeveelheden zou je veel te veel spijs hebben, dus als je het verder nergens voor nodig hebt zou ik kiezen voor 1/5 van de ingrediënten.
Draai kleine balletjes van het spijs.
Smelt de chocoladereep au bain marie.
Doe er een scheutje rijstroom bij en roer goed door.
Schep met een theelepel een beetje chocolademengsel in de vormpjes.
Leg in elk vormpje een balletje spijs in het midden op de chocolade.
Vul dan de vormpjes aan met chocolade.
Zet de mal ten minste een nacht in de diepvries zodat de bonbons hard kunnen worden.
Druk de bonbons uit de mal en bewaar ze in de koelkast.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *