Banketstaaf

BanketstaafDe laatste tijd heb ik een aantal keren amandelspijs gemaakt. Je kunt echt alle kanten op ermee, erg leuk. Van gevulde speculaas tot aan kerstbrood. Ook deed ik wel eens een laagje onder de peer in de speculaas-perentaartjes. Maar wat denk je van banketstaaf? Echt een december lekkernij.

Banketstaaf vind ik altijd iets feestelijks hebben. Met de kerstdagen voor de deur staan er genoeg feestelijkheden op ons te wachten. Het is zo makkelijk te maken, deze banketstaaf. Vaak sta je toch al wel een tijdje in de keuken voor en met kerst, en je wilt wat lekkers bij de koffie en thee. Ik vind het dan heerlijk om ook iets makkelijks te maken, omdat ik het niet fijn vind om alleen maar in de keuken te staan 😉

Kies voor bladerdeeg wat bij je past. Er zijn soorten te koop (bij bijvoorbeeld de Natuurwinkel) zonder gluten of zonder tarwe, maar daar zit dan bijvoorbeeld wel boter in. Er zijn soorten zonder boter, en zonder E-nummers, maar die zijn dat wel met gluten. Etc. Bladerdeeg is nooit perfect in mijn optiek, kies welke soort jij het prettigst vindt om te gebruiken.

Fijne kerstdagen gewenst!

Recept voor banketstaaf

Benodigdheden voor ongeveer 10 stuks
•    Amandelspijs volgens dit recept
•    10 vellen bladerdeeg
•    Een beetje water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de bladerdeegvellen los op je aanrecht.
Verdeel het amandelspijs in gelijke gedeelten, en maak van elk gedeelte een langwerpig ronde vorm.
Leg op elk vel bladerdeeg een stuk amandelspijs.
Maak eerst het bladerdeeg in de lengte dicht door het naar elkaar toe te drukken.
Vouw dan de uiteinden van het deeg dicht.
Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk ze met een beetje water.
Bak de banketstaven in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

Tips
•    Bestrooi de banketstaven voor het bakken met amandelschaafsel;
•    Maak deze staven niet te lang van te voren, ze zijn het meest knapperig als je ze vlak van te voren afbakt.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kerst, Sinterklaas, Suikervrij met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Banketstaaf

  1. de rooij schreef:

    het amandelspijs van dr.oetker, en het bladerdeeg van tante fanny zijn veganistisch.
    ligt gewoon in de supermarkt (jumbo) ben je in een keer klaar.

    mvg de rooij

    • Paulien schreef:

      Dag,

      Dat kan ook, ieder z’n eigen keuze. Ik kies zelf niet voor kant en klare amandelspijs, omdat dat één en al geraffineerde suiker is. En de smaak van zelf gemaakt van dadels is ook nog eens zo veel fijner vind ik!

      Groet,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *