Bananenijs

BananenijsEen idee wat op veel plekken op internet terug komt en wat ik jullie ook zeker niet wil onthouden. Hoe je van bananen heel eenvoudig het lekkerste ijs kunt maken!

Als je bananen invriest en dan in je blender of keukenmachine pureert krijg je echt geweldig ijs. Het lijkt een beetje op softijs. Je kunt dit uitbreiden met vanalles, bijvoorbeeld sap van een sinaasappel, dadels, etc. Als topping kan je de lekkerste dingen kiezen, denk eens aan gehakte noten, stukjes cacaonibs of gehakte chocoladereep, kokosrasp of stukjes fruit.

Recept voor bananenijs

Benodigdheden (voor 3 tot 4 personen)
•    4 bananen
•    Een scheut plantaardige melk
•    Een stukje chocoladereep (bijvoorbeeld Vivani 92%)

Bereidingswijze
•    Haal de schil van de bananen en snijd ze in plakjes.
•    Doe de plakjes banaan in een bakje of zakje in de diepvries en laat het een paar uur bevriezen.
•    Hak de chocolade aan kleine stukjes
•    Doe de bevroren banaan in de blender en voeg een scheutje plantaardige melk toe.
•    Mix het tot een egaal geheel.
•    Het zal best even duren, de blender zal wellicht even overuren moeten draaien.
•    Voeg zo nodig nog een scheutje plantaardige melk toe.
•    Schep tussendoor het mengsel even door.
•    Doe het ijs in schaaltjes of mooie glazen en bestrooi met de stukjes chocolade.
•    Geniet ervan!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *