Banaan-havermoutkoekjes

Banaan-havermoutkoekjesMakkelijk en snel, als het gaat om koken en bakken, is dat soms erg fijn. Ik schreef het al wel eens eerder, ik kan echt genieten van een middag kokkerellen, maar in het dagelijks leven is daar vaak geen tijd voor, en ook de energie heb ik niet altijd. Als het dan gaat om koekjes, hoe fijn is het als je in maximaal een half uur lekkere koekjes kunt toveren?

Deze koekjes hebben als basis slechts twee ingrediënten: banaan en havermout. Al zou je niets toevoegen, dan heb je al een lekker koekje. Het leuke aan dit recept is dat je allerlei toevoegingen kunt doen om de smaak en bite aan te passen. Mijn favoriete versie deel ik hier, maar kijk gerust tussen de tips voor inspiratie, én experimenteer ook vooral zelf.

Recept voor banaan-havermoutkoekjes

Benodigdheden voor ongeveer 24 koekjes
•    4 rijpe bananen
•    200 gram havermout
•    4 eetlepels rauwe cacao
•    4 theelepels kaneel
•    75 gram rozijnen

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 175 graden.
•    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
•    Prak de bananen met een vork helemaal fijn.
•    Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
•    Vorm met twee lepels bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
•    Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Tips
•    Je kunt vanalles toevoegen, denk aan: jam, pindakaas, stukjes nootjes (zoals pecannoten, walnoten, amandelen), stukjes gedroogd fruit (zoals mango, banaan, ananas, appel), kokossnippers of kokosrasp, stukjes chocolade of cacao nibs, etc.;
•    Bewaar de koekjes bij voorkeur in een luchtdichte trommel in de koelkast.

Banaan-havermoutkoekjes

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *