Artisjokdip

ArtisjokdipJe kent het wel, zo’n heerlijke zaterdagavond waarop je niets gepland hebt. Avondje thuis, lekker op de bank. Beginnen met een kopje thee. En later op de avond heb je wel zin in iets lekkers.

Tegenwoordig kan ik gerust na de avondmaaltijd niets meer eten. Dat was eerder wel anders, dan hadden we standaard iets bij de thee en later op de avond lustte ik ook nog wel wat. Slechte gewoonten waren dat. Inmiddels is dat wel anders, wat ook komt doordat we ons door de maaltijden die we nu eten echt goed voeden. Dan heb je gewoon geen trek meer daarna. Een andere reden: omdat we geen producten met geraffineerde suiker meer eten heb je niet meer die eeuwige trek in zoete dingen.

Maar goed, als je op zaterdagavond lekker op de bank hangt, met een boekje, of voor de tv, dan is het soms echt leuk, lekker en gezellig om iets lekkers op tafel te zetten. Ik heb nu een paar keer artisjokdip gemaakt, een superlekkere dip waar je verschillende kanten mee op kunt:

•    Lekker om rauwe groenten in de dippen, zoals wortel, komkommer of paprika;
•    Om te smeren op een spelttoostje;
•    Als je brood als lunch eet: smeer een laagje dip en beleg het met bijvoorbeeld tomaat.

Artisjokdip

Recept voor artisjokdip

Benodigdheden
•    1 potje artisjokharten
•    1 eetlepels mayonaise (biologisch, zonder E-nummers)
•    Ongeveer 25 gram verse bieslook
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
Giet de artisjokharten af.
Doe ze samen met de mayonaise, bieslook (houd een paar sprietjes apart) en peper in een kom.
Pureer met een staafmixer tot een egaal geheel (of gebruik de blender) en klaar is je dip!
Serveer met de achtergehouden bieslook.

Artisjokdip

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *