Amandel-pecannotenkoekjes

Amandel-pecannotenkoekjesOf alle koekjes en andere baksels op mijn foodblog gezond zijn. Een vraag die ik nog wel eens krijg. Tsja. Het is maar net wat je onder gezond verstaat. Het blijven koekjes natuurlijk. Ik kan je niet aanraden om alleen nog maar koekjes te eten of zo. Maar de recepten zijn wel verantwoord.

Met verantwoord bedoel ik dat ze vrij zijn van geraffineerde suikers, tarwevrij en zuivelvrij zijn, dat er geen schadelijke E-nummers in zitten, etc. De koekjes, cakes en andere lekkernijen bevatten ingrediënten die puur zijn. Hierdoor zijn het goede tussendoortjes. Je voedt jezelf er echt mee, in plaats van dat je je lichaam alleen maar vult en je later een enorme dip in je bloedsuikerspiegel krijgt en de neiging hebt om weer iets te grijpen met suiker.

Ook het recept van vandaag is een lekker en verantwoord exemplaar. Slechts vijf ingrediënten, eenvoudig te bereiden, zo klaar. Ik houd van snel, als je al wat langer meeleest zul je dat vast al wel eens gemerkt hebben 😉 Natuurlijk sta ik ook vaak uren in de keuken, dingen uit te proberen, ingewikkelde maaltijden in elkaar te draaien, etc. Koken en bakken in nu eenmaal mijn hobby. Maar, gewoon op een normale dag heb ik ook vaak zin in snel. Ik wil namelijk ook na een drukke werkdag zo snel mogelijk op de bank ploffen 😉 Deze koekjes zijn daarom fijn, na die drukke werkdag flans je ze zo nog even in elkaar! En lekker dat ze zijn…

Recept voor amandel-pecannotenkoekjes

Benodigdheden
•    150 gram amandelmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    100 gram pecannoten
•    50 gram kokosolie
•    50 gram agavesiroop of ahornsiroop

Bereidingswijze
Meng het amandelmeel en de wijnsteenzuur in een kom.
Hak de pecannoten grof en meng ze door het meelmengsel.
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de agavesiroop toe aan het meelmengsel.
Roer tot een egaal deeg.
Leg een lang stuk aluminiumfolie op je aanrecht en maak van het deeg een lange rol.
Rol het aluminiumfolie dicht en leg de deegrol in de koelkast voor ongeveer een half uur tot een uur.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Haal de deegrol uit de koelkast, maak het aluminiumfolie open en snijd de rol aan plakjes.
Leg de plakjes deeg op het bakblik.
Bak de koekjes voor ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen op het bakblik en geniet daarna!

Tips
•    Je kunt ook andere soorten noten gebruiken;
•    Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog, Suikervrij met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *