Aardappelsoep

AardappelsoepMet enige regelmaat eten we soep. Ik houd ervan, als avondmaaltijd met een toostje of als lunch, en ook warm ik soms een restje soep op voor mijn ontbijt. Gevulde soepen vind ik fijn. Waar veel groenten in verwerkt zijn. Vandaag een recept voor aardappelsoep.

Aardappelsoep is eigenlijk zo simpel. Met een paar ingrediënten heb je een lekker soepje. Makkelijk te maken, ook als je uit je werk komt nog prima te doen. Of op een lazy sunday, ideaal.

Er zijn mensen die beweren dat je beter geen of weinig aardappels kunt eten, vanwege de koolhydraten. Ik ben het daar niet mee eens. Ik denk dat een koolhydraatrijk dieet geen probleem is, zolang je maar geen verkeerde vetten eet. Als je een volledig plantaardige eetstijl hebt, dan passen aardappels daar uitstekend in, net zoals rijst en granen.

Dus deze aardappelsoep, geniet daar gerust van!

Recept voor aardappelsoep

Benodigdheden voor ongeveer 4 personen
•    2 uien
•    750 gram aardappels
•    Een scheutje olijfolie
•    1,5 liter water
•    6 kruidenblokjes (peterseliesmaak, Natur Compagnie)
•    Twee eetlepels tijm
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de uien.
•    Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
•    Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie en bak de ui glazig.
•    Voeg de blokjes aardappel toe en bak dit even kort mee.
•    Voeg het water, de kruidenblokjes en de tijm toe.
•    Breng aan de kook en kook de aardappelblokjes gaar.
•    Pureer alles dan met een staafmixer.
•    Voeg zwarte peper naar smaak toe.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *