Bloemkoolcurry

BloemkoolcurryBenodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    1 middelgrote bloemkool
•    1 blikje linzen (à 400 gram)
•    200 gram zilvervliesrijst
•    1 eetlepel olijfolie
•    Zelf gemaakte currypasta uit dit recept
•    1 blikje kokosmelk (à 400 ml)
•    Peper naar smaak
•    4 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes.
Kook de bloemkool 3 minuten.
Spoel de linzen in een vergiet af met water en laat uitlekken.
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een wok de olijfolie en bak de currypasta een paar minuten totdat het heerlijk gaat geuren.
Voeg de kokosmelk toe, roer tot een egaal mengsel en breng aan de kook.
Laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes inkoken en roer af en toe.
Voeg de bloemkool en de linzen toe en laat het nog 5 minuten op zacht vuur staan.
Voeg peper naar smaak toe.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin.
Dien de curry met de rijst op borden op, en strooi er amandelschaafsel overheen.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Bloemkoolcurry

  1. Petra schreef:

    Van ’t weekend gemaakt en helemaal top. Ook nog kastanje champignons er door gedaan en geen mens (lees: man) heeft gemerkt dat er geen vlees in zat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *