Banketstaaf

BanketstaafBenodigdheden voor ongeveer 10 stuks
•    Amandelspijs volgens dit recept
•    10 vellen bladerdeeg
•    Een beetje water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de bladerdeegvellen los op je aanrecht.
Verdeel het amandelspijs in gelijke gedeelten, en maak van elk gedeelte een langwerpig ronde vorm.
Leg op elk vel bladerdeeg een stuk amandelspijs.
Maak eerst het bladerdeeg in de lengte dicht door het naar elkaar toe te drukken.
Vouw dan de uiteinden van het deeg dicht.
Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk ze met een beetje water.
Bak de banketstaven in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

Tips
•    Bestrooi de banketstaven voor het bakken met amandelschaafsel;
•    Maak deze staven niet te lang van te voren, ze zijn het meest knapperig als je ze vlak van te voren afbakt.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

4 Reacties op Banketstaaf

  1. Henriette schreef:

    Ik heb ze gemaakt, ze zijn erg lekker!

    • Paulien schreef:

      Hoi Henriette,

      Leuk dat je dat laat weten! Altijd fijn als iets goed in de smaak valt. Geniet er maar van!

      Groetjes,
      Paulien

  2. Jacoline schreef:

    Welk bladerdeeg adviseer je?

    • Paulien schreef:

      Beste Jacoline,

      Lastige vraag, omdat in mijn optiek geen enkele soort bladerdeeg perfect is. Er is bladerdeeg te koop zonder gluten of zonder tarwe, maar daar zit dan bijvoorbeeld wel boter in. Er zijn soorten zonder boter, en zonder E-nummers, maar die zijn dat wel met gluten. Etc. Dus ik adviseer altijd: kies welke soort het beste bij jouw eetstijl past, waar jij je het prettigst bij voelt.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *