Appeltaart

AppeltaartBenodigdheden
•    250 gram volkoren speltmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    30 gram palmsuiker
•    50 gram kokosolie
•    100 ml plantaardige melk
•    500 gram appels
•    75 gram rozijnen
•    3 theelepels kaneel
•    Springvorm van 18 cm

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe het volkoren speltmeel met de wijnsteenzuur en palmsuiker in een kom en meng het.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Voeg de kokosolie en plantaardige melk toe aan het meelmengsel en kneed het tot een soepel en egaal deeg.
Zet het even in de koelkast.
Was de appel en haal de klokhuizen eruit.
Snijd de appels in kleine blokjes.
Meng de rozijnen en het kaneel door de appels.
Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier of vet hem in met kokosolie.
Gebruik 3/4 van het deeg om de bodem en zijkanten van de taart te maken.
Vul de taart met het appelmengsel.
Maak repen van de rest van het deeg en leg deze over de taart.
Zet de appeltaart op een rooster in de oven en bak hem in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar en goudbruin.

Tips
•    Laat de taart afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
•    Je kunt het appelmengsel verrijken met noten, gojibessen, stukjes abrikoos, etc.
•    Voor een mooie glanzende bovenkant kan je na het bakken, als de taart nog warm is, een laagje suikervrije abrikozenjam over de bovenkant smeren.

Appeltaart

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *