Appel-kaneelcake

KaneelBenodigdheden
•    100 gram amandelmeel
•    100 gram boekweitmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    2 theelepels kaneel
•    50 gram palmsuiker
•    50 gram kokosolie
•    50 gram honing (of een andere vloeibare zoetmaker)
•    150 ml rijstmelk
•    1 appel
•    Springvorm van 22 cm doorsnede

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 160 graden.
•    Vet de springvorm in met kokosolie of bekleed hem met bakpapier.
•    Schil de appel en snijd hem in partjes.
•    Doe de amandelmeel, boekweitmeel, wijnsteenzuur, kaneel en palmsuiker in een kom en meng het goed.
•    Smelt de kokosolie met de honing (of een andere vloeibare zoetmaker) in een pannetje.
•    Roer de rijstmelk erdoor.
•    Roer het kokosoliemengsel door het meelmengsel en giet het in de springvorm.
•    Leg de partjes appel rond in het beslag en druk ze er iets in.
•    Bak de appel-kaneelcake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Tips
•    Je kunt andere soorten meel gebruiken. Houd er rekening mee dat het dan niet altijd meer glutenvrij. En de smaak en structuur kan veranderen;
•    Aan het einde van de baktijd kunt je een satéprikker in de cake prikken om te controleren of het gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Anders kan je nog een paar minuten extra bakken.

Kaneel

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Appel-kaneelcake

  1. Christel Lauwerysen schreef:

    Pauliene,
    bedankt, zalig lekker….
    Groetjes
    Christel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *