Appel-havermouttaart

Appel-havermouttaartBenodigdheden
•    125 gram volkoren roggemeel
•    125 gram boekweitmeel
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    200 gram palmsuiker
•    125 gram havermout
•    200 gram kokosolie
•    4 appels
•    2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 170 graden.
•    Vet een springvorm met een doorsnede van 22 cm in.
•    Meng het volkoren roggemeel, boekweitmeel, wijnsteenzuur, palmsuiker en havermout in een kom.
•    Smelt de kokosolie en voeg dit toe aan het meelmengsel.
•    Kneed het tot een deeg.
•    Gebruik 2/3 van het deeg voor de bodem van de taart: druk het in de vorm.
•    Schil de appels en rasp ze.
•    Meng het kaneel door de geraspte appels.
•    Verdeel het appelmengsel op het deeg in de vorm.
•    Verkruimel het resterende deeg over het geheel.
•    Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar.

Appel-havermouttaart

Tips
•    Uiteraard kan je ook voor andere soorten meel kiezen, bijvoorbeeld volkoren speltmeel;
•    In plaats van vier appels kan je ook voor vier peren kiezen, of van allebei twee.

Appel-havermouttaart

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

16 Reacties op Appel-havermouttaart

  1. Marieke schreef:

    Staat in de oven 🙂

  2. Marieke schreef:

    Uitslag: erg lekker! Zelf een hele kritische eter vond het heel geslaagd!

  3. margreet schreef:

    Handig recept voor als je geen eieren in huis blijkt te hebben op zaterdagavond en appeltaart wilt bakken. Ik heb volkoren tarwemeel en volkoren speltmeel gebruikt en 1 theelepel baking soda, hopelijk gaat dat ook goed. Het deeg was niet erg plakkerig toen ik het in de springvorm deed maar hopelijk is het na het bakken wel 1 geheel.
    Ik heb de appels ook niet geraspt (ik wist niet hoe ik dat in niet al teveel tijd kon doen) maar in stukjes gedaan. Deeg erboven kruimelen ben ik altijd erg fan van (ipv stroken leggen op de gebruikelijke appeltaart) i.v.m. het gemak.

    • Paulien schreef:

      Beste Margreet,

      Wat leuk! Je hebt helemaal geen eieren nodig voor een lekkere taart 🙂 Hopelijk geniet je er straks lekker van!

      Groetjes,
      Paulien

  4. Ilona schreef:

    Deze taart stond al een poosje op mijn lijstje om te bakken. Afgelopen weekend kwam het er eindelijk van. We hebben er van genoten, wat was ‘ie lekker! Zo lekker dat het vocht van de appel een karamel laagje in je bodem maakt!

    • Paulien schreef:

      Ha Ilona,

      Wat leuk zeg! Deze taart vinden wij ook echt erg lekker, en hij valt bij zo’n beetje iedereen in de smaak, ook leuk 😉

      Goed weekend!

      Groetjes,
      Paulien

      • Ilona schreef:

        Gistermiddag weer gebakken, nu met rozijnen erdoor. En weer heerlijk! Ik heb er maar 100 gram palmsuiker ingedaan en Ton en zijn moeder vinden het zo ook heerlijk!

        • Paulien schreef:

          Ha Ilona,

          Leuk dat je deze taart weer hebt gebakken en dat hij zo goed in de smaak valt! En leuk dat je het laat weten 🙂 Ik gebruik ook altijd minder palmsuiker, daar kan je prima mee variëren. Het hangt er een beetje vanaf wat je gewend bent qua zoet.

          Groetjes,
          Paulien

  5. Agnieta schreef:

    Staat in de oven!
    Het deeg werd alleen heel vochtig dus ik heb er wat extra roggemeel door gedaan.
    Verder zitten er nog extra rozijnen, noten en een kneepje honing door het appelmengsel.
    Benieuwd naar de resultaat!

    • Paulien schreef:

      Beste Agnieta,

      Leuk dat je nog extra toevoegingen hebt gedaan. Ik ben benieuwd hoe het jullie gesmaakt heeft!

      Groetjes,
      Paulien

      • Agnieta schreef:

        Heerlijk! Maar hij viel wel uit elkaar bij het aansnijden. Nog tips om het iets steviger te krijgen?
        De smaak van boekweit was vrij overheersend dus ik denk dat ik dat deel volgende keer wat minder groot maak.
        Maar erg lekker verder!

        • Paulien schreef:

          Bij mij is deze taart altijd behoorlijk perfect stevig. Misschien is het toch die extra roggemeel wat het uiteindelijk na het bakken wat droger heeft gemaakt waardoor het uit elkaar viel?

          Boekweit is echt een kwestie van smaak en van wennen aan de smaak ook. Ik vind het heerlijk, maar als je wilt kan je natuurlijk ook andere verhoudingen kiezen qua meel.

          Fijne dag!

          Groetjes,
          Paulien

  6. Marian schreef:

    Heerlijke appeltaart ,heb 125 gram roggemeel en 125 amandelmeel gebruikt,en hij is super lekker.
    Groetjes,
    Marianne

    • Paulien schreef:

      Ha Marian,

      Leuk dat je wat hebt geëxperimenteerd met de meelsoorten. En fijn dat de taart in de smaak is gevallen! Wij maken en eten deze ook altijd met veel plezier 🙂

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *