Amandelspijs (suikervrij, eivrij, zuivelvrij)

Benodigdheden
•    250 gram dadels
•    250 gram amandelmeel
•    2 theelepels citroensap

Bereidingswijze
Week de dadels een nacht in water.
Doe de dadels, amandelmeel en citroensap bij elkaar in een kom en mix het met de staafmixer tot een egaal geheel (het kan ook met de blender of keukenmachine).
Zet je amandelspijs in de koelkast.

Tips
•    Gebruik je amandelspijs voor bijvoorbeeld gevulde speculaas, kerstbrood of banketstaaf;
•    Het amandelspijs kan je prima een tijdje bewaren in de koelkast, dus heb je wat over, dan kan je dat gebruiken voor een volgende keer.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Amandelspijs (suikervrij, eivrij, zuivelvrij)

  1. Ineke schreef:

    Waarom moet je de dadels weken? Ik gebruik vaak hele zachte “sappige” dadels die je bijna naar binnen zuigt. Moeten die ook geweekt? En haal je dan eerst de pit er uit?
    Groeten Ineke

    • Paulien schreef:

      Beste Ineke,

      Ook ik gebruik hele zachte dadels, toch is weken evengoed een goed idee. Wanneer je dat niet doet, zal de amandelspijs niet echt lekker zacht worden, maar nog een overheersende dadelsmaak hebben, omdat je het niet superfijn krijgt. Ik haal eerst de pit eruit inderdaad, en dan weken.

      Succes!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *