Amandel-pecannotenkoekjes

Amandel-pecannotenkoekjesBenodigdheden
•    150 gram amandelmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    100 gram pecannoten
•    50 gram kokosolie
•    50 gram agavesiroop of ahornsiroop

Bereidingswijze
Meng het amandelmeel en de wijnsteenzuur in een kom.
Hak de pecannoten grof en meng ze door het meelmengsel.
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de agavesiroop toe aan het meelmengsel.
Roer tot een egaal deeg.
Leg een lang stuk aluminiumfolie op je aanrecht en maak van het deeg een lange rol.
Rol het aluminiumfolie dicht en leg de deegrol in de koelkast voor ongeveer een half uur tot een uur.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Haal de deegrol uit de koelkast, maak het aluminiumfolie open en snijd de rol aan plakjes.
Leg de plakjes deeg op het bakblik.
Bak de koekjes voor ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen op het bakblik en geniet daarna!

Tips
•    Je kunt ook andere soorten noten gebruiken;
•    Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *