Afrikaanse linzenschotel

Afrikaanse linzenschotelBenodigdheden voor ongeveer 3 personen
•    250 gram rode linzen
•    Water
•    1 ui
•    1 paprika
•    2 tenen knoflook
•    2 cm gember (of 1/2 theelepel gemberpoeder)
•    Klein blikje tomatenpuree (ongeveer 2 eetlepels)
•    Snufje chilipoeder

Bereidingswijze
Was de linzen en doe ze in een pan met water, totdat ze net onder staan.
Breng aan de kook en laat dan 15 minuten koken.
Pel en snipper de ui.
Was de paprika en snijd in fijne blokjes.
Pel de knoflook en hak heel fijn.
Schil de gember en hak ook deze heel fijn.
Doe de ui, paprika, knoflook, gember, tomatenpuree en chilipoeder bij de linzen.
Voeg extra water toe als het te droog wordt en kook nog 10 minuten.

Tips
•    Lekker met boekweitpannenkoeken of pitabroodjes;
•    Serveer met een saus van sojayoghurt met bieslook, peterselie en peper.

Steekwoorden: vegetarisch, linzen, glutenvrij, suikervrij, recepten

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Afrikaanse linzenschotel

  1. geertrude schreef:

    ha Paulien!
    Erg gaaf om je site te zien! We hebben dit recept uitgeprobeerd en het was de moeite waard! Vind het altijd lastig om iets met Duru te verzinnen. Doe je ook iets met griesmeel bloem? Heb ik vandaag gekocht in de toko. Leek me zo gezond;)

    groetjes,
    Geertrude

  2. Paulien schreef:

    Hee Geertrude,

    Wat leuk dat je dit gerecht gemaakt hebt. Lekker hè!

    Griesmeel is met gluten, dus daar kan ik nu niets mee maken. Heerlijk hè, om in de toko te snuffelen naar lekkere dingen 😉

    Groetjes,
    Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *