Aardappelsalade

AardappelsaladeBenodigdheden voor ongeveer 4 personen
•    600 gram aardappels
•    1 blikje kidneybonen
•    1 ui
•    6 augurken
•    ± 8 radijsjes
•    4 eetlepels mayonaise
•    2 eetlepels olijfolie
•    2 eetlepels fijngehakte bieslook
•    2 eetlepels fijngehakte peterselie
•    2 eetlepels kappertjes
•    Peper

Bereidingswijze
Schil de aardappels en kook ze gaar.
Laat ze afkoelen en snijd daarna in plakjes of blokjes.
Open het blikje kidneybonen en spoel ze in een vergiet onder de koude kraan af.
Snipper de uien, snijd de augurken in kleine blokjes en de radijs in reepjes.
Meng de mayonaise en olijfolie in een grote schaal en voeg de bieslook, peterselie en kappertjes toe.
Voeg peper naar smaak toe.
Schep de aardappel, kidneybonen, ui, augurk en radijs erdoor.

Tips
•    Kies eventueel voor eivrije mayonaise;
•    Wil je geen mayonaise, gebruik dan sojayoghurt;
•    Bij gebrek aan verse kruiden kan je ook gedroogde gebruiken;
•    Maak deze salade gerust een dag van te voren.

Steekwoorden: glutenvrij, vegetarisch, recepten, salade

 De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Aardappelsalade

  1. elske van der Schee schreef:

    Ik heb nog een leuk recept voor jou: rauwkost Puur natuur!
    Bij ons zijn ze erg gek op!
    1 prei, 1 winterpeen, 1 a 2 appels.
    Alles zeer fijn snijden (event. m.b.h. van blender)
    een lekkere dressing erdoor: bijv. mix voor italiaanse kruiden, mengen met water en olijfolie en yoghurt.
    Soms voeg ik aan de rauwkost ook nog bleekselderij en courgette toe.
    ’t Is maar net wat de voorraad kast schaft.

    succes met je site

  2. Paulien schreef:

    Dag Elske,

    Leuk, dankjewel!

    Groet,
    Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *