Aardappelparten uit de oven

Aardappelparten uit de ovenBenodigdheden
•    Aardappels
•    Zeezout
•    Rozemarijn

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in parten.
Doe de aardappelparten in een pan met water en breng aan de kook.
Kook ze half gaar en giet dan af.
Doe de aardappelparten in een ovenschaal of diepe bakplaat.
Bestrooi met zeezout en rozemarijn.
Bak in de oven tot het een bruin laagje heeft, dan zijn ze ook gaar.

Tips
•    Je kunt de aardappels ook schoonboenen en de schil erom laten;
•    Het is lekker om één of twee teentjes knoflook in de schil mee te bakken in de oven. Aan het einde van de baktijd kan je de knoflook uit de schil persen met een knoflookpers;
•    Lekker met bijvoorbeeld sla en gekruide sojastukjes.

Steekwoorden: vegetarisch, oven, glutenvrij, recepten

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *