Aardappel écht anders

Aardappel écht andersBenodigdheden voor 3 – 4 personen
•    ± 750 gram aardappels
•    ± 600 gram koolrabi
•    200 gram zachte geitenkaas
•    250 sojaroom (of een andere plantaardige room, bijvoorbeeld rijstroom)
•    4 tomaten
•    Peper
•    Olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en koolrabi en snijd ze in dunne plakken.
Verbrokkel de geitenkaas.
Doe peper naar smaak bij de sojaroom en klop dit goed door elkaar.
Was de tomaten en snijd in dunne plakken.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Maak lagen van de helft van de aardappels, de helft van de koolrabi en de helft van de geitenkaas.
Herhaal dit met de rest van de aardappels, koolrabi en geitenkaas.
Giet dan de sojaroom erover uit.
Maak een laatste laag van de tomatenplakjes.
Besprenkel de tomaten met olijfolie.
Zet de ovenschaal in de oven en bak in 1 uur gaar.

Tip
•    Gebruik gerust andere groenten, zo kan je variëren met smaak. Kies bijvoorbeeld voor courgette, aubergine of pompoen, zoete aardappel in plaats van gewone, etc.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

4 Reacties op Aardappel écht anders

  1. Mark schreef:

    Echt een leuk gerecht ik ben dan niet van de geitenkaas maar heb ipv geitenkaas mozerella gebruikt dat is ook heel lekker!

  2. ik krijg van de wortelen geen pureetje?? wat voor blender moet ik gebruiken?

    • Paulien schreef:

      Beste Ria,

      Voor het recept van ‘Aardappel écht anders’ hoef je geen wortels of wortelpuree te gebruiken, dus ik weet niet precies wat je bedoelt?

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *